Порошенко запевнив, що більше не призначатиме у владу бізнес-партнерів.

 

Президент України Петро Порошенко запевнив, що під час своєї президентури обов'язково врахує досвід кадрових помилок минулого і надалі не призначатиме у владу своїх бізнес-партнерів. Також голова держави пообіціяв змінити свій підхід до комунікації.

 

Про це Порошенко сказав під час ефіру на телеканалі ICTV, відповідаючи на питання про роботу над помилками перед другим туром.

 

"[Уже] змінив комунікацію, в тому числі і з громадянським суспільством. Дякую, бо ця ініціатива йшла від громадянського суспільства в ці напруженні часи", – сказав Президент, додавши, що першою помилкою була нездала комунікація.

 

"Стратегічна комунікація була повністю зруйнована. Рішення приймали кулуарно, а навіть якщо вони були абсолютно правильні, вони не викликали довіри в суспільства. Бо треба було навчитися в нових умовах", – вважає Порошенко.

 

Другою помилкою він назвав кадри. "Дійсно, не помиляється той, хто нічого не робить. Але були очевидні помилки в призначенні тих чи інших прізвищ. Я не буду називати вам прізвищ. Але хочу наголосити – ніяких бізнес-партнерів, ніяких близьких людей Петром Порошенком більше призначено не буде, поки він є Президентом", – пообіцяв він.

 

Президент сказав, що одним із ресурсів для наповнення влади стануть органи місцевого самоврядування, котрі засвідчили успіх у децентралізації. "Ви запитаєте, а хто ж буде призначений? Лідери об'єднаних територіальних громад – молоді люди, які вчилися організовувати стратегічну комунікацію. Лідери, які вирішували проблеми громади, які турбувалися і піклувалися про людей, які безпосередньо з маленького села, селища, міста, сьогодні стали реальними лідерами. Не ті політикани, які ходять по ток-шоу, а вони", – сказав голова держави.

 

Порошенко сказав, що лідери громад стануть "першим кадровим резервом, першими соціальними ліфтами", з яких він формуватиме команду.

 

Голова держави запевнив, що сигнал, продемонстрований йому в першому турі, справив на нього сильне враження.

 

"Люди незадоволені тому, що реформи рухаються надто повільно, рівень життя є таким, який не задовольняє більшу частину українських громадян. Не подолана корупція, важко знайти справедливість у судовій гілці влади... І тому я дякую кожному з понад трьох мільйонів громадян, хто проголосував за мене в першому турі. І розумію, і дякую за те повідомлення, яке було надіслано владі, як робити – змінюйтеся, бо в такому форматі ми не збираємося далі це терпіти", – сказав Порошенко.

 

"Це був дуже сильний меседж, дуже сильне повідомлення, яке мотивує владу змінюватися. І для мене це був, можливо, найболючіший, але надважливий урок, який я виніс з першого туру виборів", – додав він.

 

09.04.2019