Brexit може не відбутися.

Таке несподіване припущення висловила Тереза ​​Мей.

 

 

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза ​​Мей вважає, що Brexit може не відбутися, якщо парламенту й уряду в Лондоні не вдасться дійти компромісу щодо відповідного договору з Брюсселем. Це випливає з офіційної заяви керівниці британського уряду, поширеної прес-службою офісу Мей в суботу, 6 квітня.

 

Після того, як парламент тричі відхилив запропоновану Мей угоду з Європейською Унією, прем'єрка дійшла висновку, що їй необхідно підійти до проблеми по-новому, йдеться в документі. «Парламент чітко дав зрозуміти, що він стане на заваді виходу з ЄУ без угоди. Тепер у нас є серйозний вибір: вийти з Євроунії без договору або не виходити з неї зовсім», – цитує заяву прем’єрки телерадіокомпанія ВВС.

 

За словами терези Мей, що довше тягтиметься боротьба за більшість у парламенті, то вищим ставатиме ризик, що Об’єднане Королівство так і не вийде з ЄУ. «А це означатиме, що Brexit, за який проголосував британський народ, витече нам крізь пальці. Я це не схвалюю», – бідкалася вона.

 

Тереза Мей повідомила, що наступного тижня планує поїхати до Брюсселя, щоби просити про відтермінування Brexit.

 

Газета The Sunday Times у номері за неділю, 7 квітня, повідомила, що Тереза ​​Мей зараз активно проводить перемовини з лейбористами, аби схилити їх проголосувати за угоду з ЄУ. За інформацією видання, прем’єрка навіть обіцяє законодавчо закріпити домовленість із Брюсселем щодо митних зборів, аби досягти компромісу з Лейбористською партією.

07.04.2019