"Стадіон – так стадіон": Президент прийняв виклик із дебатами.

 

Петро Порошенко заявив, що дебати між кандидатами на пост Президента мають відповідати українському законодавству, але водночас висловив згоду прийняти формат, який запропонував напередодні Володимир Зеленський.

 

Про це йдеться у відеозверненні Порошенка, оприлюдненому на його сторінці у Facebook.

 

 

"Володимире Олександровичу, я радий, що ви, хоч і якось невпевнено, але прийняли запрошення провести дебати", – сказав Петро Порошенко. – Ми з вами дуже різні. Голова відмінність – стрілки наших геополітичних компасів показують у діаметрально протилежні сторони світу. Моя країна – це сильна європейська Україна, яка ніколи, за жодних обставин і ні перед ким не стане на коліна".

 

Президент підкреслив, що його ставлення до дебатів і до виборчої кампанії відрізняється від ставлення опонента.

 

"Виборча кампанія – це подія, яка визначає майбутнє країни і нації на роки на десятиліття вперед. Тут не до жартів. Бути Президентом і Верховним головнокомандувачем – це не гра. Це не бажання сподобатися", – сказав Порошенко. 

 

З його слів, бути Президентом і Верховним головнокомандувачем означає "нести відподальність за людей, нести відповідальність за державу і всередині країни, і на міжнародному рівні".

 

"Дебати робляться не заради видовища на стадіоні. Дебати – це серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, про цінності, про історичний вектор, про пріоритети. Країна не просто обирає – вона довіряє свою країну", – пояснив голова держави.

 

Порошенко закликав Зеленського звернути увагу на вимогу до офіційних дебатів у законодавстві. "Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента – почитайте, будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила", – сказав Президент.

 

"Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу", – завершив Президент.

 

04.04.2019