Британський парламент проголосував за відтермінування Brexit.

Тепер уряду Об’єднаного Королівства доведеться попросити Брюссель відкласти вихід із ЄУ.

 

 

Нижня палата британського парламенту проголосувала за законопроект, який зобов'язує уряд попросити у Європейської Унії знову відтермінувати Brexit. Цей документ ввечері в середу, третього квітня, підтримали в третьому читанні 313 членів Палати громад, проти проголосували 312 парламентарів. Текст документа четвертого квітня буде поданий на розгляд Палати лордів. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Законопроект був запропонований міжпартійної групою депутатів і спрямований на те, щоби запобігти нерегульованому виходу Великої Британії з Євроунії 12 квітня. Прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей має намір переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23–26 травня.

 

Тим часом голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер третього квітня повідомив, що ЄУ не погодиться на чергове відтермінування Brexit, якщо британський парламент не досягне компромісу за договором, який регулює умови виходу Об’єднаного Королівства зі складу ЄУ. «12 квітня – останній термін для схвалення проекту угоди Палатою громад. Якщо цього не відбудеться, жодного подальшого відтермінування не може бути. Після 12 квітня ми ризикуємо результатами виборів до Європарламенту і ставимо під загрозу всю роботу Європейської Унії», – заявив Юнкер.

 

До позачергового саміту Євроунії 10 квітня Мей повинна репрезентувати план, за яким Велика Британія організовано покине ЄУ. Інакше Об’єднане Королівство перестане бути частиною Євроунії опівночі 12 квітня без будь-яких домовленостей.

04.04.2019