У СБУ розповіли деталі справи директора Грибовицького сміттєзвалища.

 

Як повідомляв Z, учора, 1 квітня, правоохоронці затримали директора ЛКП «Збиранка», у віданні якого перебуває Грибовицьке сміттєзвалище. Чоловік попався за підозрою в хабарі.

 

В управлінні СБУ у Львівській області розповіли, що Віталій Пугачук організував цілу протиправну схему, що не лише збагачувала його, а й могла призвести до екологічних наслідків.

 

«Посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища. Планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна», – ідеться в повідомленні УСБУ Львівщини.

 

Співробітники СБУ задокументували вимагання директором ЛКП «Збиранка» 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів та підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію.

 

Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад 400 тис. грн. У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.

 

Перевіряється причетність інших чиновників ЛМР до створення протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, завдання шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

02.04.2019