У Кошаліні священики публічно спалили книги про Гаррі Поттера.

Вони стверджували, що таким чином борються з чародійством, яке заперечує Святе Письмо.

 

 

На півночі Польщі в місті Кошаліні група католицьких священиків влаштувала публічне спалення книг, які, як вони стверджують, є блюзнірськими, – в тому числі романів Джоан Роулінг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера.

 

Фотографії спалення в присутності дітей книг опубліковані на сторінці Facebook фундації «СМС з Неба» (SMS z Nieba). У пості, присвяченому спаленню, йдеться про те, що Біблія засуджує чаклунство. У ньому наведено відповідні цитати зі Святого Письма. Зокрема: «Всякі практики магії чи чарів, за допомогою яких хтось хоче набути таємних сил, аби ними послуговуватися і володіти надприродною владою над ближнім – навіть з метою його лікування, – є поважним порушенням цноти релігійності. Цю практику належить засуджувати, особливо тоді, коли існує намір нашкодити іншій людині або вдавання до інтервенції демонів».

 

Не всі присутні на заході, однак, висловили згоду з діями священиків, котрим нагадали як про те, що в ім'я Гаррі Поттера ніхто не скоював злочинів, так і про спалювання книг нацистами в Німеччині в 1930 роки.

 

Фонд «СМС з Неба» займається популяризацією Біблії та інших християнських книг, зокрема шляхом розсилки СМС з цитатами із них.

01.04.2019