UA:Перший запросив Порошенка і Зеленського на дебати.

 

Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост Президента України, які пройшли в другий тур виборів – Петра Порошенка і Володимира Зеленського, – взяти участь у дебатах.

 

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті НСТУ.

 

 

Суспільний мовник нагадує, що дебати мали би відбутися 19 квітня.

 

"Закон України "Про вибори Президента України" в статті 62 визначає процедуру й строки проведення передвиборчих теледебатів. Зокрема, згідно із законом, такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин та транслюються в ефірі національних суспільних теле- та радіоканалу. Передвиборчі теледебати також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення", – повідомили в НСТУ.

 

Суспільна компанія підкреслює, що кандидати беруть участь у теледебатах особисто. А у випадку відмови одного з кандидатів або неможливості його участі в дебатах виділений для дискусії час надається іншому кандидату на пост Президента України.

 

"Теле- та радіоканали Суспільного мовника не належать жодній політичній чи бізнес-групі, працюють винятково в інтересах українських громадян на кошти платників податків, тож можуть виступити майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах... Суспільний мовник готовий до проведення теледебатів у визначеному законом порядку та надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів на пост Президента України", – поінформували в НСТУ.

 

Після оголошення результатів екзит-полів у неділю і Петро Порошенко, і Володимир Зеленський декларували намір узяти участь у дебатах.

 

01.04.2019