Як голосувала Західна Україна: дані екзит-полу.

 

Учора, 31 березня, відбулися вибори президента України. Згідно з даними ЦВК, найвища явка виборців була на Львівщині – тут проголосувало 68,87%.

 

У Тернопільській та Івано-Франківській областях проголосували, відповідно, 65,99% та 61,8%. Середня явка виборців по Україні становить 63,52%.

 

Згідно з результатами екзит-полу, проведеного Центром Разумкова і КМІС, найбільше Західна Україна віддала голосів Петрові Порошенку – тут він має підтримку у 26% виборців.  На другому місці у галичан – Володимир Зеленський із 21,2% голосів, а на третьому – Юлія Тимошенко і її 17,8%. Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Нагадаємо, за даними Національного екзит-полу, оприлюдненого фондом «Демократичні ініціативи», Володимир Зеленський може мати підтримку 30,6% виборців, Петро Порошенко – 17,8%, Юлія Тимошенко – 14,2%.

 

Водночас у ГУ Нацполіції Львівщини повідомили, що вибори тут пройшли без грубих порушень. Надійшло 71 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства, 25 з них частково підтвердились. Ідеться про фотографування бюлетенів та інші способи порушення таємниці голосування.

01.04.2019