Британський парламент втретє негативно проголосував щодо угоди про Brexit.

Відтак Великій Британії загрожує «жорсткий» Brexit 12 квітня.

 

 

Палата громад британського парламенту в п'ятницю, 29 березня, вчергове не схвалили угоди про вихід Об’єднаного Королівства з Європейської Унії. Цього разу голосування стосувалося лише юридично зобов'язувальної угоди про Brexit. Політичну декларацію, в якій виписано майбутні відносини між ЄУ і Великою Британією, з пакету документів було вилучено. Це було зроблено для того, щоб не порушувати постанови 415-річної давнини, згідно з якою законопроект не може бути внесений на повторне голосування протягом одного і того ж терміну повноважень парламенту.

 

Тим не менше, проти угоди висловилося 344 парламентарі, за – лише 286. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС. «Ми знову не змогли проголосувати за організований вихід з Євроунії», – розпачала після голосування прем'єр-міністерка Тереза ​​Мей.

 


Якби угода була схвалена парламентом, то Велика Британія полишила б ЄУ щойно 22 травня. Адже ухвалення угоди було умовою відтермінування, яке лідери країн Євроунії дали британцям на саміті 21-22 березня.

 

Та після провального голосування перед Великою Британією реально постала перспектива, що 12 квітня країна «випаде» з ЄУ без врегульованих відносин. На думку багатьох політиків, експертів і бізнесменів, це буде якщо не катастрофою, то серйозним потрясінням для економіки Об’єднаного Королівства і відчутним ударом по господарці Євроунії.

29.03.2019