Зеленський приховав у декларації італійську віллу.

 

Шоумен політично-розважального проекту "Слуга народу" не вписав у свою декларацію 15-кімнатну віллу на узбережжі італійського курорту Форте-дей-Мармі.

 

Про це йдеться в журналістському розслідуванні програми "Слідство.Інфо".

 

 

Згідно з документами, отриманими розслідувачами, у 2017 році італійська фірма San Tommaso S.R.L., задекларована Зеленським, придбала 15-кімнатний будинок у тосканському містечку Форте-дей-Мармі, заплативши 3,8 мільйона євро. Будинок розташований за 600 метрів від моря. Співвласниками виступають Володимир Зеленський та його дружина Олена.

 

Форте-дей-Мармі – відомий в Італії курорт, облюбований, зокрема, росіянами. Десять років тому серед російських багатіїв з’явилася мода купувати нерухомість у цьому містечку, і російські медіа називали її «московською провінцією», в котрій мільярдер Олег Дерипаска наймає вчителем тенісу для своїх дітей світового чемпіона Євгена Кафельникова, і де регулярно швартується яхта власника «Челсі», російського мільярдера Романа Абрамовича.

 

Згодом російському шику на італійському курорті окрему статтю присвятила американська газета New York Times. "Ми – як Крим, і ми проситимемо приєднатися до Росії", – сказав New York Times Паоло Корчія, президент асоціації готельєрів Форте-дей-Мармі.

 

Володимир Зеленський відмовився коментування умови володіння маєтком. Прес-служба кандидата надіслала лаконічну відповідь: "Декларація кандидата заповнена в повній відповідності з чинним законодавством України".

 

Згодом штаб Зеленського повідомив, що кандидат не був зобов'язаний декларувати віллу, а от коли стане чиновником – задекларує.

 

У декларації за 2017 рік Зеленський вказав чотири квартири в Києві, заміський будинок, а також квартири в Ялті та Великій Британії. Усіма ними він володіє повністю, частково або орендує.

 

29.03.2019