Порошенко вважає недопустимим статус "попелюшки" для української мови.

 

Президент України Петро Порошенко під час виборчого мітингу у Львові заявив про потребу підтримки української мови й продовження політики, спрямованої на протидію втягнення України в підпорядкування Росії.

 

Про це повідомляє "Львівський портал".

 

 

"Ще 5 років тому, вмикаючи радію, чули неукраїнську пісню та мову: лише 5% передач були українською. А зараз, протестуйте, увімкніть, ви точно чутимете нашу мову… Якщо ми не захистимо своєї мови, цього ніхто не зробить. І я не хочу, щоб вона була «попелюшкою» в нашій українській хаті", – сказав Порошенко під час мітингу в четвер біля Оперного театру.

 

Президент запевнив, що він продовжить політику на віддалення від Росії. Зокрема, планує посилити зусилля на євроатлантичному керунку. "Це цілком реалістично розпочати переговори про вступ в ЄС і отримати підписаний план дій щодо членства в НАТО", – сказав він.

 

Петро Порошенко наголосив на важливості вибору українців під час голосування 31 березня. "Ставлячи позначку в бюлетені, кожен з вас даватиме відповідь на важливі питання існування держави: чи продовжить Україна шлях до ЄС та НАТО, чи допустять українці реванш проросійських сил на виборах Президента та парламенту, чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії…" – сказав він.

 

Четверговий мітинг минув при посилених заходах безпеки: до заходу залучили величезну кількість правоохоронців, рух транспорту в центрі міста блокували. Перед початком мітингу активісти "Національного корпусу" влаштували біля пам’ятника Тарасу Шевченку пікет з закликами покарати фіґурантів корупційного скандалу в "Укроборонпромі".

 

29.03.2019