BBC перепросила Порошенка за скандал із гонораром Трампу.

 

BBC вибачилась і погодилася виплатити відшкодування Президентові України Петру Порошенку через оприлюднення некоректного матеріалу, в якому йшлося про те, що сторона Петра Порошенка заплатила гроші за те, аби продовжити його зустріч з Дональдом Трампом.

 

Про це йдеться в повідомленні на сайті BBC Україна.

 

 

 

Стаття вийшла у травні минулого року, але згодом її видалили з сайту.

 

У ній стверджували, що 400 тисяч доларів були перераховані адвокатові Дональда Трампа Майклу Коену.

 

Цю інформацію також озвучили у телевізійній програмі BBC.

 

"У нашій новинній програмі "News at Ten", а також у статті, оприлюдненій онлайн 23 травня 2018 року, ми неправильно стверджували, що Президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату у розмірі 400 тисяч доларів особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена у суттєвіші переговори", – сказав юрист BBC.

 

"Ми перепрошуємо Петра Порошенка за будь-яку спричинену шкоду і згодні відшкодувати йому збитки, судові витрати. Ми також взяли участь у спільній заяві на відкритому судовому засіданні", – додав він.

 

Адвокат Петра Порошенка Грем Аткінс, коментуючи ситуацію, підтвердив, що представники BBC вже попросили вибачення у Президента України. "Це публікували по всьому світу. Неможливо прорахувати, скільки публікацій на цю тему з'являлось. Це великий скандал", – сказав пан Аткінс.

 

"Шкода, що ВВС не одразу визнали, що це була неправдива інформація. У них є неймовірний досвід та репутація. Таких новин зараз мало, я думаю, що їхня честь відновиться", – додав він.

 

28.03.2019