Британський уряд відмовився підтримати петицію проти Brexit.

 Тим не менше, її обговорення відбудеться на сесії парламенту.

 

 

Уряд Великої Британії не підтримав вимоги майже шести мільйонів британців, котрі підписали онлайн-петицію зі закликом відмовитися від виходу країни з Європейської Унії. В офіційній відповіді, оприлюдненій на сайті парламенту під текстом петиції, йдеться, що британський уряд має намір поважати підсумки референдуму 2016 року і працюватиме над тим, щоб «забезпечити такий вихід з ЄУ, який приніс би користь всім, і прихильникам, і противникам Brexit».

 

У відповіді британського кабінету міністрів також зазначено, що відмова від статті 50 Лісабонського договору (про право виходу з ЄУ) «підірве демократію і довіру, яку мільйони виборців надали уряду».

 

«Ми поважаємо волю мільйонів, котрі підписали петицію за те, щоб Велика Британія залишилася в Євроунії. Однак це не дозволяє відмовитися від результатів референдуму за вихід з ЄУ, в якому взяли участь три чверті всіх британських виборців», – наголошено в повідомленні уряду.

 

Над петицією вказано, що британський парламент обговорить її в понеділок, першого квітня. Станом на ранок 27 березня петицію підписали 5 817 750 британців, при тому, що для обговорення в парламенті було достатньо й ста тисяч підписів. Як стверджують фахівці, це найпопулярніша петиція, яку коли-небудь розміщували на сайті парламенту.

27.03.2019