Держдеп США проіґнорував випад Лаврова щодо України.

 

Державний секретар США Майк Помпео і міністр закороднних справ Росії Сєрґєй Лавров під час двосторонньої телефонної розмови в понеділок зачепили тему України – Москва обурилася, що Вашінґтон потурає Києву в імплементації "Мінська".

 

 

Як повідомила прес-служба МЗС РФ, "Лавров звернув увагу на неприпустимість підігрування Вашінґтона київському режиму в його саботуванні виконання "мінських домовленостей" з урегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту".

 

Під час розмови очільників американської і російської дипломатій також ішлося про становище в Венесуелі, Сирії. "Констатувавши принципові розбіжності в позиціях Росії та США, голови зовнішньополітичних відомств домовилися продовжувати контакти і обмін оцінками зі згаданих та інших питань міжнародного життя", – переповіли в російському МЗС.

 

Натомість прес-служба Державного департаменту США в своєму повідомленні переповідає зміст розмови лише з наголосом на Венесуелу. Зокрема, державний секретар США Майк Помпео закликав Лаврова припинити направляти російських військовиків у Венесуелу. Про "українські" тривоги Лаврова нема ані слова.

 

26.03.2019