Футбольна збірна переграла Люксембург завдяки автоголу на останній хвилині.

 

Збірна України з футболу перемогла команду Люксембургу в матчі групового раунду Євро-2020 – 2:1. Українській дружині добряче пощастило: гра йшла до ремісу, але на останній хвилині суперник зрізав м'яч у власні ворота.

 

 

Люксембург першим повів у рахунку. На 34-й хвилині Олів’є Тілль прострілив із правого флангу, м’яч від Бутка відскочив до Тюрпеля, і той із близької відстані не схибив.

 

Втім, лідерство люксембуржців у рахунку тривало недовго. Уже за шість хвилин Зінченко бездоганно закинув м’яч на хід Циганкову, той вийшов сам на сам із Морісом і майстерно реалізував момент, пробивши під голкіпером. Перший гол "динамівця" за національну команду та перший м’яч збірної в новому циклі вивів рахунок до 1:1.

 

Другий тайм розпочався з переваги Люксембургу: господарі, які відчули впевненість, влаштували невелику облогу володінь П'ятова, і синьо-жовтим довелося напружено попрацювати в захисті. Згодом українці повернули ініціативу, але конструктивні дії не ліпилися. Лише в компенсований час команді Шевченка вдалося досягнути перемоги: Маліновський виконав штрафний, а Родрігес зрізав м’яч головою у власні ворота – 1:2.

 

Після двох матчів збірна України з 4 пунктами очолює групу B.

 

"Найголовніше сьогодні – результат. Так, був автогол, але везіння потрібно заслужити", – прокоментував після гри головний тренер команди Андрій Шевченко.

 

Наставник поскаржився на те, що підопічні програли дуже багато єдиноборств і підборів – "у цьому плані команда не дуже добре себе показала".

 

"Звісно, я не чекав настільки важкого другого поєдинку. Було припущено багато помилок, хлопці якоюсь мірою загубили структуру гри. Але вони вірили в себе до кінця й боролися, нехай комусь і не вистачало сил. Не можу висувати їм претензій щодо бажання. Нам пощастило, і ми виграли цей матч", – резюмував Шевченко.

 

26.03.2019