Росія вивела перебіжчика СБУ на пресову конференцію.

 

Служба безпеки України визнала, що Василь Прозоров, котрий у понеділок дав пресову конференцію в Москві зі звинуваченнями на адресу українських спецслужб, раніше працював у її лавах.

 

Про це йдеться у коментарі СБУ, опублікованому у відповідь на заяви Прозорова.

 

 

"Василь Прозоров був звільнений з посади старшого консультанта-експерта одного з відділів штабу Антитерористичного центру Служби безпеки України через службову невідповідність – систематичне вживання алкоголю на робочому місці, дискредитацію звання офіцера. Пропивши честь офіцера, Прозоров вирішив торгувати совістю та військовою присягою, знайшовши у ФСБ РФ "гідних" покупців", – заявили у спецслужбі.

 

СБУ констатує, що "російська пропаганда традиційно нічим не гребує". "Не дивує, що зрадників, яких всі зневажають, росіяни активно використовують для озвучення своїх заїжджених фейків про «таємні тюрми» тощо", – зазначили на Володимирській, 33.

 

Служба безпеки України обіцяє покарати колишнього співробітника за зраду і продажність. "Ця потвора має пам'ятати долю Іуди. Справа лише часу", – пригрозили в СБУ.

 

У понеділок Василь Прозоров заявив на прес-конференції в Москві, що він іще з 2014 року працював на російські спецслужби, а також повторив російські пропагандистські жупели про причетність укранської сторони до катастрофи MH17 та наявність в Україні британських та американських аґентів. Зі слів Прозорова, на Донбасі є підпільні катівні, у котрих "кров просякнула бетон, а стіни подряпані нігтями".

 

25.03.2019