Демократична партія вимагає негайної публікації всієї доповіді з розслідування Мюллера.

Поки що надбанням публічності став лише звіт генпрокурора за результатами слідства щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

 

 

Лідери Демократичної партії США зажадали повної і невідкладної публікації доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, котрий з травня 2017 року вів розслідування зв'язків штабу Дональда Трампа з російською владою. Раніше генпрокурор США Вільям Барр після ознайомлення з результатами розслідування заявив, що Мюллер не виявив змови Трампа з Кремлем. Про це повідомило видання Washington Post.

 

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі й лідер демократів у Сенаті Чак Шумер підкреслили, що Мюллер все ж не зняв з Трампа звинувачень у перешкоджанні правосуддю. Вони зажадали негайної публікації повного тексту доповіді спецпрокурора, а також супутніх документів. За словами Пелосі, лист генпрокурора Барра про результати розслідування «викликає більше запитань, ніж дає відповідей». Позиція Вільяма Барра, на думку Пелосі, не дозволяє йому робити об'єктивні висновки з приводу доповіді. «Беручи до уваги відому широкому загалу упередженість пана Барра щодо розслідування спецпрокурора, його не можна назвати нейтральним спостерігачем», – підкреслила лідерка демократів у Палаті представників.

 

«Той факт, що доповідь спецпрокурора Мюллера не знімає з президента таких поважних закидів, як перешкоджання правосуддю, демонструє важливість невідкладної публікації всієї доповіді та покладених в її основу документів», – наголошено в спільній заяві спікерки Палати представників Ненсі Пелосі і лідера демократичної меншості в Сенаті Чака Шумеру.

 

Спецпрокурор США Роберт Мюллер 22 березня завершив розслідування втручання Москви у вибори американського президента в 2016 році. Мюллер розпочав розслідування у травні 2017 року. У його слідчу групу входило близько півсотні фахівців, зокрема 15 правників.

25.03.2019