Лещенко заявив, що перевагою Зеленського в зовнішній політиці буде авантюризм.

 

Народний депутат, член команди "Слуга народу" Сергій Лещенко заявив, що перевагою Володимира Зеленського в зовнішній політиці буде авантюризм. Лещенко чекає від майбутнього Президента поліпшення стосунків із росіянами, а також трактує Зеленського як "просхідного".

 

Про це Лещенко сказав у інтерв'ю російському виданню "Новая ґазєта".

 

 

"Зміна влади в будь-якому випадку створить очікування в народі [щодо залагодження конфлікту з РФ]. Навряд чи нам вдасться добитися виводу російських сил з території України, та новий лідер може інакше вибудувати гуманітарну політику на окупованих територіях... Новий Президент мусить, навпаки, почати діалог з громадянами, що там живуть. Зміна влади може привести до розрядки в стосунках між людьми на окупованих територіях і народом на підконтрольній Києву території", – сказав Лещенко.

 

"Звичайно, є місце й для здорового авантюризму. Наступний Президент на хвилі популярності міг би відвідати окуповані території. Оце був би хід, оце був би сигнал", – додав народний депутат.

 

Сергій Лещенко трактує зростання електоральної підтримки Володимира Зеленського як мобілізацію антизахідного виборця.

 

"Всі знають, що Україна – то маятник, де кожні вибори більшість хитає то в один, то в інший бік. Кравчук 1991 року – це прозахідний кандидат, потім 1994 рік – просхідний Кучма, затим той же Кучма, але вже як прозахідний. Щоразу хитається! Потім прихід Медведчука, Януковича і т.д. Але відразу після того був Ющенко, а потім знову Янукович. Зараз прозахідний Порошенко. А завтра, хочеш чи ні, маятник хитнеться в бік просхідного кандидата. І дуже добре, що ним де-факто став не Бойко, а Зеленський, котрий згуртував людей довкола себе. Та я би тут уніс важливу ремарку про те, що "просхідний" більше не рівний "проросійському", – сказав Лещенко.

 

При цім соратник Зеленського запевняє, що майбутні політичні лідери стоятимуть у рамках запиту суспільства, а суспільство вважає: "українськими землями не розкидуємося".

 

Народний депутат не бачить нічого недоброго в тім, що Зеленський ще до виборчої кампанії мав бізнес у Росії. "Коли українець привозить гроші з Росії, я вважаю, він посилює українську економіку. Для мене це набагато важливіше", – сказав Лещенко.

 

Депутат-антикорупціонер також стоїть на боці співаків і спортсменів, котрі мають бажання виступати в Росії: "Патріотизм не може виходити за рамки здорового глузду".

 

Сергій Лещенко розкритикував гуманітарну та інформаційну політику Порошенка. "Бо що зробив Порошенко з людьми? Він почав втручатися в особисте життя, формуючи розпорядок для кожної людини – їсти йому олів'є чи не їсти, куди і як їздити, якими соціальними мережами користуватися, які фільми дивитися, які книжки читати, які фільми дивитися на свята, в яку церкву ходити", – пояснив нардеп.


Лещенко гнівається, що в Україні почали ображати глядачів, які дивляться фільм "Іронія долі" і користуються сайтом "ВКонтактє" – "цю межу було перейдено", сказав нардеп, додавши, що за такі кроки виборець і мститиме Порошенку.

 

25.03.2019