Порошенко і Клімкін заявили про цілковиту підтримку Марі Йованович.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович має цілковиту його підтримку і подякував США за високий рівень двосторонніх реляцій.

 

Про це голова держави заявив у п'ятницю в Києві, виступаючи на урочистостях із нагоди 27-річчя створення Служби безпеки України, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Порошенко і Клімкін захищають Йованович

 

"Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами Америки на основі чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними і предметними, як сьогодні. Як глава держави я особисто доклав до цього значних зусиль і дуже ціную цей насправді важливий актив нашої міжнародної політики", – сказав Порошенко.

 

"І в цьому контексті я хотів би відзначити важливу роль посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович у справі просування українсько-американських відносин. І наголошую: вона як представник Сполучених Штатів як держави і президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, великого друга України, великого мого друга, має повну мою підтримку", – додав голова держави.

 

Між тим, подібну заяву зробив і міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 

"Підтримуємо посла США у всьому, що вона робить. Ми розуміємо її заяви як прояв, якщо хочете, партнерської занепокоєності щодо ходу реформ в Україні, щодо швидкості реформ в Україні, щодо того, що ми маємо зробити. В цьому сенсі вона має нашу повну підтримку, я це завжди казав і завжди повторюю", – сказав Клімкін, згідно з повідомленням "Радіо Свобода".

 

Міністр закордонних справ висловив вдячність США як стратегічному партнерові за послідовну підтримку в протидії агресії Росії та підтримку курсу реформ. "США завжди були і є нашим другом і союзником. Без підтримки Сполучених Штатів ми б не досягли того, чого ми досягли", – сказав Клімкін.

 

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович передавала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, проте він визнав недопустимим дотримуватися таких побажань.

 

Публікація The Hill була присвячена розпочатому ГПУ розслідуванню проти директора НАБУ Артема Ситника, котрий начебто втручався в американські вибори, спекулюючи компроматом на керівника Трампового виборчого штабу Пола Манафорта.

 

22.03.2019