Москалькова відвідала в Києві суд над Вишинським.

 

Уповноважена з прав людини Російської Федерації Татьяна Москалькова здійснила у середу візит до Києва, щоб відвідати суд у справі керівника "РІА Новості-Україна" Кирила Вишинського. По завершенні слухань вона висловила задоволення тим, що Касаційний кримінальний суд Верховного суду постановив передати справу на розгляд великої Об'єднаної палати ВС.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Розгляд Об'єднаною колегією завжди підіймає градус об'єктивності і справедливості. Тому мені здається, що сьогоднішній результат – це справді правильний, хороший [результат], що заслуговує позитивної оцінки", – сказала Москалькова по засіданні суду.

 

Раніше в середу колегія суддів Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду передала на розгляд Об'єднаної палати Касаційного суду в складі Верховного суду клопотання захисту керівника Вишинського на незаконність затримання.

 

Вранці перед судом Москалькова сказала, що приїхала, щоб "побачити стан його здоров'я особисто, на власні очі". "Це дуже важливо: і внутрішнє переконання, і з тим, щоб донести громадськості, що ж є насправді, – сказала російська омбудсмен, котра всіляко блокує відвідини моряків ВМС України українськими офіційними особами. – Друге: хотіла б бачити, як дотримуються міжнародні норми в процесуальній сфері, міжнародні норми про захист прав журналіста".

 

Москалькова хоче, щоби світова спільнота натиснула на Україну, аби вона трактувала справу Вишинського як справу проти журналістської професійої діяльності.

 

Щодо обміну російська омбудсмен сказала: "Питання обміну не входить до моєї компетенції і не є предметом мого мандата... Але дуже хотілося б, щоб ці люди повернулися до своєї сім'ї".

 

20.03.2019