Збройні сили провели успішне випробування ударних безпілотників.

 

Збройні сили України провели успішне випробовування ударних безпілотних літальних апаратів "Bayraktar TB2", імпортованих із Туреччини. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, безпілотник, стартувавши з військового аеродрому міста Старокостянтинів, Хмельниччина, "виконав бойове завдання, точно знищивши цілі на Житомирському полігоні".

 

Апробація "Bayraktar TB2" відбулася під час випробування озброєння та військової техніки на Хмельниччині, повідомила прес-служба РНБО. У запусках узяв участь Президент України.

 

 

Сьогодні Президент України Петро Порошенко і секретар РНБО України О.Турчинов побували на полігоні у Старокостянтинові, де окрім випробувань БПЛА відбулася чергова передача військовим понад 420 одиниць озброєння та військової техніки.

 

"Цей новий ударний безпілотний комплекс виводить нашу безпілотну авіацію на якісно новий рівень. «Bayraktar TB2» може проводити розвідку бойових позицій ворога, розташованих на відстані до 4000 км, точно знищувати цілі з висоти 7 км та перебувати у повітрі 24 години", – прокоментував секретар РНБО.

 

Президент Петро Порошенко зазначив, що відтепер українське військо має нові можливості і це є внесок у посилення обороноздатності держави. "Я вітаю з цим Збройні сили України, я вітаю з цим наших партнерів, я вітаю з цим український народ. У нас сьогодні з’явилося нове озброєння", – цитує прес-служба АП.

 

На своїй сторінці у Facebook Петро Порошенко зазначив, що особлива заслуга в постачанні безпілотників належить президентові Туреччини.

 

"Коли ми звернулися до Реджепа Таїпа Ердогана і відверто розповіли про нашу нагальну потребу, він вчинив як справжній друг та стратегічний партнер. Переговори були швидкі, предметні – і ось ці «бойові пташки» вже в Україні", – прокоментував голова держави. 

 

На полігоні у Старокостянтинові, крім випробувань БПЛА, відбулася церемонія передачі військовикам понад 420 одиниць озброєння та військової техніки. Серед техніки: винищувач МіГ-29МУ1, багатоцільові вертольоти Мі-8МТ, літак Ан-26Ш, танки Т-64БВ, броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2Л1, бронетранспортери БТР-3ДА та бронетранспортери, радіолокаційні станції, зенітно-ракетні комплекси "Оса", самохідні артилерійські установки 2С1 "Гвоздика" та ремонтні майстерні для бронетехніки.

 

20.03.2019