Ляшко намагався зірвати засідання уряду.

 

Кандидат у Президенти Олег Ляшко та члени фракції Радикальної партії намагалися зірвати засідання Кабінету Міністрів України під час розгляду питань, пов'язаних із паливно-енергетичним комплексом. Зокрема, "радикали" вимагали не продовжувати контракт із головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

 

Так, як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", Ляшко ввійшов до зали урядових засідань із десятком соратників через декілька хвилин після початку засідання. 

 

 

"Наша вимога до уряду: не продовжувати контракт голові "Нафтогазу" Коболєву, доки 1,5 млрд грн премії, яку вони собі виписали, вивели в офшори, не буде повернено в Україну, доки не буде унормовано оплату праці держчиновників, керівників держкомпаній", – сказав "радикал".

 

Крім того, "радикали" зажадали перегляду системи призначення субсидій.

 

Гройсман сказав у відповідь, що вриватися до зали засідань уряду – це "меганекультурно, меганевиховано і нестримано". "Ви ж недоторканні, ви дуже круті... Я людей не б'ю, я людей люблю", – додав прем'єр.

 

Прем'єр повідомив, що контракт з Андрієм Коболєвим укладуть терміном на один рік на нових умовах – "жодних премій, жодних бонусів, зарплату зменшено вдвічі" і з чіткими показниками щодо видобутку газу і продовження транзиту.

 

Після акції фракція Радикальної партії покинула засідання Кабміну.

 

20.03.2019