США і Росія провели перемовини щодо ситуації у Венесуелі.

Сторонам не вдалося знайти точок зближення.

 

 

У вівторок, 19 березня, в Римі зустрілися спецпосланець адміністрації Дональда Трампа у Венесуелі Елліотт Абрамс (Elliot Abrams) і заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, аби обговорити шляхи залагодження кризи у Венесуелі. Обидва учасники заявили після перемовин на брифінгу для журналістів, що успіху досягти не вдалося.

 

«Ми не дійшли згоди, але переговори були позитивними в тому сенсі, що кожна зі сторін виявила краще розуміння поглядів іншої сторони», – дипломатично сказав Абрамс журналістам. Він також назвав «цілком правдоподібною» нову зустріч, але дати не назвав.

 

За словами Абрамса, на якого посилається агентство Reuters, каменем спотикання стало питання про те, хто є президентом Венесуели. Москва, зазначив він, вважає єдиним легітимним главою Венесуели Ніколаса Мадуро, США і велика група країн світу визнають тимчасового президента Венесуели Хуана Ґуайдо.

 

Своєю чергою, Сергій Рябков у розмові з російськими журналістами підкреслив: «Напевно, ми не змогли зблизити позиції у даній ситуації... Виходимо з того, що у Вашінґтоні серйозно сприйняли наші пріоритети, наші підходи і попередження». Він наголосив на необхідності діалогу зі США, але застеріг Вашінґтон від військової інтервенції у Венесуелі. Також Рябков заявив, що Росія дуже стурбована санкціями, які США запровадили проти Каракаса.

20.03.2019