Поліціянти затримали утрехтського стрільця.

Ним виявився уродженець Туреччини.

 

 

Поліція Нідерландів затримала чоловіка, котрого підозрюють у скоєнні збройного нападу на пасажирів трамваю в місті Утрехті. Раніше повідомляли, що правоохоронні органи розшукують 37-річного уродженця Туреччини Ґьокмена Таніса.

 

Поліція поширила його знимку зі запису камери відеоспостереження. Вважається, що саме він у понеділок, 18 березня, відкрив вогонь із пістолета в трамваї. Нагадаємо, що інцидент стався о 10:45 за місцевим часом у районі зупинки 24 Оktoberplein на півдні міста. У поліції не відкидають «можливого терористичного мотиву» нападника. Ще одна версія того, що сталося, – сімейна драма.

 

Згідно з уточненими даними, внаслідок нападу загинули три людини, поранені ще п'ятеро, троє з них – важко. Про це повідомив інформаційний портал t-online.

 

Після інциденту Королівська військова поліція Нідерландів повідомила, що особливий режим безпеки запроваджено на летовищах країни і на ключових державних об'єктах. З міркувань безпеки поліціянти попросили замкнути двері у всіх школах міста. У самому місті та громаді Утрехта рівень терористичної загрози до кінця дня було підвищено до максимального – п'ятого рівня. Окрім того, після узгодження з поліцією було вирішено закрити всі мечеті в місті. Співробітники служб безпеки чергували на центральних автомагістралях країни.

 

Відомо, що стрільця та ще двох його можливих спільників затримав спеціальний антитерористичний підрозділ нідерландської поліції під час масштабної операції за 200 метрів від місця, де сталася стрілянина.

 

Через ці події прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перервав консультації про формування урядової коаліції. В країні 19 березня оголошено днем жалоби.

19.03.2019