Між двома катастрофами Boeing 737 Max 8 виявлено схожість.

Про це говориться у звіті французьких експертів, котрі досліджували «чорні скриньки» авіалайнерів.

 

 

Аналіз даних бортових самописців Boeing 737 Max 8, що зазнав аварії в Ефіопії 10 березня, підтвердив «явну схожість» із авіакатастрофою в Індонезії у жовтні 2018 року. Про це заявила в неділю, 17 березня, міністр транспорту Ефіопії Даґмавіт Моґесам (Dagmawit Mogesam), повідомляє телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Аналіз проводили експерти французького Бюро з розслідування й аналізу безпеки цивільної авіації (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation civile), вони передали дані уряду Ефіопії, але детальної інформації про подібності не розголошують. «Бортові самописці перебували в доброму стані, це дозволило провести експертизи майже всіх зафіксованих даних. Уряд має намір через 30 днів опублікувати детальний звіт», – зазначила Даґмавіт Моґесам.

 

Нагадаємо, що авіалайнер Boeing 737 Max 8 впав невдовзі після вильоту зі столиці Ефіопії 10 березня. Загинули всі 149 пасажирів і восьмеро членів екіпажу.

 

29 жовтня 2018 року в Індонезії зазнав аварії літак того ж типу. Повітряне судно індонезійської авіакомпанії Lion Air летіло з Джакарти до Панкалпінанґа. Зв'язок із літаком був втрачений через 13 хвилин після злету. На облавку перебували 181 пасажир і восьмеро членів екіпажу.

 

Після аварії літака в Ефіопії американський авіаконцерн Boeing рекомендував призупинити експлуатацію всіх літаків 737 Max. На даний момент польоти цього типу лайнера заборонені в більш ніж 50 країнах.

18.03.2019