Уже п'ять країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8.

Такі рішення були ухвалені після недільної авіакатастрофи в Ефіопії.

 

 

У вівторок, 12 березня, Австралія призупинила польоти літаків Boeing 737 Max 8 після аварії літака Ethiopian Airlines. Раніше заборону запровадили Сінґапур, Китай, Індонезія і Ефіопія. Сполучені Штати хоч досі не припиняли польотів, але вимагають від авіаконцерну Boeing оновити програмне забезпечення згаданих авіалайнерів. Корпорація пообіцяла зробити це найближчим часом.

 

«Це тимчасове призупинення, ми чекаємо на додаткову інформацію, щоб проаналізувати ризики подальшої експлуатації Boeing 737 Max», – заявив глава управління безпеки польотів цивільної авіації Австралії Шейн Кармоді (Shane Carmody). Управління перепросилося за незручності, які можуть виникнути в пасажирів, але вважає пріоритетним питання безпеки, цитує його заяву телерадіокомпанія ВВС.

 

Раніше у вівторок стало відомо, що аналогічне рішення ухвалило авіаційне відомство Сінґапуру, а Китай, Індонезія і Ефіопія призупинили польоти Boeing 737 Max 8 ще напередодні, 11 лютого.

 

Окремі авіакомпанії також ухвалили рішення про припинення польотів Boeing 737 Max 8. У їхньому числі – аргентинська Aerolineas, мексиканська Aeromexico і бразильські Gol та Cayman Airways і південнокорейська бюджетна авіакомпанія Eastar Jet.

 

Нагадаємо, що 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, який виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, громадян 35 країн.

 

Це вже друга катастрофа літака цього типу за півроку. Наприкінці жовтня 2017 року Boeing 737 MAX 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море згодом після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб, котрі перебували на облавку.

12.03.2019