МЗС РФ виправдовує окупацію "планами" Заходу перетворити Крим "на авіаносець НАТО".

 

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що РФ привласнила Крим "назавжди", а сам цей крок був спрямований на те, щоби не допустити перетворення півострова на "непотоплюваний авіаносець НАТО".

 

Про це на брифінгу в Москві сказала офіційна речниця МЗС Росії Марія Захарова у зв'язку з п'ятою річницею анексії півострова, повідомила аґенція УНІАН.

 

"Для нас питання про Крим вирішено назавжди – оскільки його возз'єднання стало результатом вільного волевиявлення населення півострова на референдумі", – сказала вона.

 

Захарова вважає, що так званий "референдум", проведений після окупації півострова, є проявом "істинної демократії".

 

"У ситуації навколо Криму повною мірою проявилася стратегічна лінія так званого колективного Заходу на підрив наростаючої могутності і зовнішньополітичного авторитету нашої країни", – додала вона.

 

З її слів, в Києві у 2014 році західні партнери були явно збентежені тим, що їм не вдалося заодно з Україною втягнути Крим в орбіту свого впливу, "перетворивши півострів на якийсь авіаносець НАТО в Чорному морі". Захарова вважає, що як "помсту" було запроваджено "незаконні" секторальні і персональні санкції.

 

15.03.2019