Велика Британія вирішила відтермінувати Brexit.

Відповідне рішення ухвалив британський парламент.

 

 

Парламент Великобританії явною більшістю голосів висловився за відтермінування Brexit і третє голосування щодо угоди з Брюсселем про умови і порядок виходу країни зі складу Євроунії. В ході голосування ввечері в четвер, 14 березня, за постанову, у якій уряду доручено домовитися з Європейською Унією про те, аби одноразово перенести Brexit з 29 березня на пізніший час, проголосувало 412 депутатів Палати громад. Проти цієї ініціативи уряду висловилися 202 депутати. Було також вирішено наступного тижня знову провести голосування щодо угоди з Брюсселем. 

 

Відтермінування Brexit  заплановане лише на три місяці, до кінця червня, щоб за цей час ухвалити необхідні для виходу законодавчі акти. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Раніше того ж дня депутати переважною більшістю відкинули цілу низку поправок до закону про Brexit. У їхньому числі була й вимога провести новий референдуму про вихід країни зі складу Євроунії. 

 

Тим часом президент Ради ЄУ Дональд Туск, коментуючи рішення британського парламенту, висловився за те, щоб відтермінувати Brexit  як мінімум на один рік. Таким чином, на думку Туска, Об’єднане Королівство матиме достатньо часу для вироблення стратегії розлучення з Євроунією. Хоча президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер досі виступав лише за короткочасне відтермінування Brexit – на період виборів до Європарламенту.

15.03.2019