Вперше в цьому столітті убито боса мафії в США.

Френка Калі застрелили на порозі власного помешкання в Нью-Йорку.

 

                                   Френк Калі

 

Голову одного з п'яти найбільших мафіозних кланів Нью-Йорка Френка Калі (Frank Cali) на прізвисько «Френкі Бой» (Franky Boy) застрелили в Нью-Йорку. Це перше замовне вбивство боса нью-йоркської «сім'ї» з 1985 року, – про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

53-річний Френк Калі вважався ватажком клану Ґамбіно (Gambino). У нього вистрілили шість разів просто під дверима його будинку у престижному кварталі Тодт-Гілл у районі Стейтен-Айленда, повідомили в поліції Нью-Йорка. За словами свідків, вбивця також переїхав Калі автомобілем.

 

Стрільцеві вдалося втекти. У зв'язку з убивством поки що нікого не затримали, триває розслідування, прокоментували в поліції.

 

Вважають, що італійську мафію в Нью-Йорку контролюють п'ять кланів: Бонанно (Bonanno), Ґамбіно, Дженовезе (Genovese), Коломбо (Colombo) і Луккезе (Lucchese). Франческо Калі очолив клан Ґамбіно 2015 року, заступивши на цій «посаді» Домініко Чефалу. У нього була одна судимість за рекет в складі організованої групи. За цим звинуваченням він відсидів у в’язниці 16 ​​місяців. Клан Ґамбіно став впливовим у Нью-Йорку в 1930 році за підсумками так званої «Кастелламмарської війни» (La guerra castellammarese) за контроль над італійсько-американською мафією. Багато експертів вважають Ґамбіно наймогутнішим з п'яти італійських кланів.

14.03.2019