Поліція визнала безпідставність закиду про прослуховування Зеленського технікою СБУ.

 

Національна поліція України визнала безпідставність закидів у бік Служби безпеки України про прослуховування кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

 

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Національної поліції. 

 

Так, правоохоронці інформують, що за фактом виявлення на даху одного з будинків на вулиці Білоруській у місті Києві "коробки із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації" НПУ розслідує кримінальне провадження за фактом імовірного порушення ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

 

"У ході проведення слідчих дій поліцейські встановили, що працівники СБУ справді здійснюють оперативно-технічні заходи за зазначеною адресою, однак вони ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їхнім оточенням. Відтак вказані дії відбуваються законно на підставі ухвали суду стосовно особи, яка не має відношення до виборчої кампанії", – констатували у поліції.

 

4 березня поліція Києва повідомила про виявлення неідентифікованого технічного обладнання біля офісу кандидата у Президенти Володимира Зеленського на вулиці Білоруській в Києві. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко натякнув, що таку апаратуру сертифікує лише СБУ.

 

 

 

Служба безпеки України у своєму коментарі визнала, що техніка належить їй, одначе використовували її зовсім не для прослуховування кандидата.

 

"Ми відповідально заявляємо, що ці заходи ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їхнім оточенням. Усі дії відбуваються на підставі ухвали суду стосовно особи, яка жодним чином не пов’язана з виборчою кампанією", – зазначили в СБУ.

 

14.03.2019