МВС "засвітило" прослуховувальну техніку СБУ біля штабу Зеленського.

 

Поліція Києва повідомила про виявлення неідентифікованого технічного обладнання біля офісу кандидата у президенти Володимира Зеленського на вулиці Білоруській в Києві. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко натякнув, що таку апаратуру сертифікує лише СБУ.

 

 

 

У понеділок МВС поінформувало: до Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про "невідому коробку" на даху будівлі по вулиці Білоруській. Як заявив поліціянтам охоронець Зеленського, "підозрілі предмети" на даху житлового будинку встановили "невідомі особи".

 

Народний депутат із "Народного фронту" Антон Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, що техніка, вилучена поліцією, має "спеціальне призначення" і використовується для прослуховування. "Вона продається лише суб'єктам оперативно-розшукової діяльності, що мають ліцензію СБУ", – зазначив Геращенко.

 

Служба безпеки України у своєму коментарі визнала, що техніка належить їй, одначе використовувалася зовсім не для прослуховування кандидата.

 

"Ми відповідально заявляємо, що ці заходи ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у Президенти України або їх оточенням. Усі дії відбуваються на підставі ухвали суду стосовно особи, яка жодним чином не пов’язана з виборчою кампанією", – зазначили в СБУ.

 

04.03.2019