Президент призначив Сергія Кривоноса заступником секретаря РНБО.

 

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Нагадаємо, минулого тижня кандидат у Президенти Кривонос знявся із виборів, закликавши підтримати Верховного головнокомандувача.

 

У вівторок в офісі Президента відбувся церемоніал вручення Кривоносу службової посвідки, повідомила прес-служба АП. У заході взяв участь секретар РНБО Олександр Турчинов. 

 

 

"Буквально зараз є величезний суспільний запит на це призначення", – сказав Порошенко та згадав активну участь полковника Кривоноса в створенні Сил спеціальних операцій. "Це демонстрація нового типу українського військового", – похвалив Президент.

 

Президент дав зрозуміти, що Кривонос іде в РНБО фактично навзамін звільненому недавно Олегу Гладковському, "збитому" корупційним скандалом в "Укроборонпромі".

 

"Дуже важлива ваша характеристика – це ваша абсолютна нетерпимість до корупції", – сказав Порошенко, додавши, що мета також – зміцнити довіру суспільства і міжнародних партнерів до української військово-оборонної системи.

 

Президент доручив активізувати діяльність з питань переозброєння Збройних Сил України, інших збройних підрозділів, питань військово-технічного співробітництва, поглибити координацію діяльності територіальної оборони та посилити взаємодію в рамках співпраці України з НАТО.

 

Натомість секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов висловив думку, що досвід і позиція Сергія Кривоноса дозволять йому бути ефективним на посаді.

 

"Він знає потреби Збройних Сил не з інтернету та соціальних мереж, а з окопів передової, де він захищав країну в найнебезпечніші часи російської агресії проти нашої держави", – оцінив Турчинов.

 

"Не менш важливим завданням для полковника Кривоноса буде знищення будь-якої корупційної складової під час виконання державного оборонного замовлення та забезпечення матеріально-технічних потреб нашої армії та інших силових структур", – додав секретар РНБО.

 

"Дякую за можливість продовжити шлях воїна", – прокоментував сам Сергій Кривонос. Він підтвердив, що має на меті "докласти максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії". "Ті підлі щури, які намагалися або намагаються розкрасти армію, впевнений, будуть покарані", – відрізав заступник секретаря РНБО.

 

12.03.2019