Група "Рейтинг": За Зеленського – половина виборців, котрі ще не голосували.

 

Соціологічне опитування групи "Рейтинг", проведене 1-7 березня, засвідчило збереження лідерства кандидата проекту "Слуга народу" у президентській кампанії Володимира Зеленського – 24,7%. Конкуренція між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко за вихід до другого туру не вщухає: згідно зі свіжими даними, лідерка "Батьківщини" навіть випередила Президента – 18,3% проти 16,8% (розрив сягає 1,5% за похибки якраз 1,5%).

 

Про це йдеться у прес-релізі, оприлюдненому групою "Рейтинг" на офіційному сайті.

 

Для збільшення клацніть на ілюстрацію

 

У другому ешелоні лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко випереджає висуванця "За життя" Юрія Бойка – 10,3% проти 9,9% (відзначимо, заява Андрія Садового про зняття з виборів пролунала вже в останні дні опитування).

 

За лідера Радикальної партії охочі проголосувати 5,7% виборців, за Ігоря Смешка – 3,3%.

 

Дослідження групи "Рейтинг" виявило, що Зеленський – лідер симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше. За нього хочуть проголосувати 46% виборців з числа тих, котрі ще не голосували. Це майже кожен десятий виборець кандидата.

 

Для збільшення клацніть на ілюстрацію

Натомість якщо моделювати голосування лише з тими респондентами, котрі завжди ходять голосувати, то виявиться, що трійка лідерів – Зеленський, Тимошенко, Порошенко – набирає приблизно однакові відсотки: 14%, 14%, 13%.

 

Згідно з результатами опитування, Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях. У Києві та центрі він конкурує з Тимошенко та Порошенком. Порошенко має міцні позиції у Галичині та на заході ("галицький" другий тур: Порошенко і Гриценко). Лідерка "Батьківщини" є фавориткою у центрально-західних регіонах та на півночі країни. Найвищий Гриценковий рівень підтримки – у Галичині, Бойка – у південно-східних областях та особливо на Донбасі. 

 

Інформація про дослідження. Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше як 1,5%. Терміни проведення дослідження: 1-7 березня 2019 р.

 

11.03.2019