Понад 20 поліціянтів постраждали у заворушеннях "Нацкорпусу".

 

Поліція затримала двох учасників масових заворушень 9 березня в Черкасах, влаштованих партією "Національний корпус", під час візиту Президента України Петра Порошенка. Згідно з інформацією МВС, внаслідок протистояння у Черкасах постраждало 22 поліціянтів.

 

Як пише прес-служба Черкаської поліції, правоохоронці затримали "двох найбільш активних осіб", які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції.

 

 

Сутички розпочалися під час виступу Президента 9 березня. Ватага націоналістів, що їхню силу очолює Андрій Білецький, намагалися прорватися до сцени. "Вони почали провокувати на бійку пересічних громадян, застосували до співробітників поліції газ дратівливої дії, фізичну силу, підпалили фаєри і, зрештою, спробували заблокувати кортеж першої особи держави. Виходячи з необхідності належної організації безпекових заходів, поліцейським вдалося відтіснити активістів та забезпечити необхідні міри безпеки щодо Президента України", – переповіли в поліції.

 

Причиною заворушень, як це пояснюють колишні "азовці", стала поява інформації про те, що в оточенні Президента наживалися на махінаціях у секторі оборони. У суботу, 9 березня, "Національний корпус" (партія, в котрій кілька осіб переплетені з міліцейськими структурами Арсена Авакова) бунтував і в Черкасах, і на вулиці Банковій в Києві при Адміністрації Президента.

 

Прикметно, що прес-служба МВС, публікуючи заяву про неприпустимість правопорушень з боку протестувальників, подає інформацію про махінації в "оборонці" як конечний факт, не зважаючи на відсутність вироків. 

 

"Заявлений мирним громадський протест політичної сили «Національний корпус» проти вчиненого злочину посадовцями оборонної сфери, не повинен переходити межу закону і перетворюватися на інші злочини", – заявили в МВС.

 

 

Міністр Арсен Аваков написав у Facebook, що "будь-якому гніву є розумні межі". "Прошу правдивих патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті та хаосу, котра руйнує нашу країну не менше, ніж корупція, проти котрої ви справедливо протестуєте", – заявив Аваков.

 

10.03.2019