Пол Манафорт відправиться за ґрати.

Проте на значно менший термін, аніж вимагала прокуратура.

 

 

Колишній голова виборчого штабу президента США Дональда Трампа і екс-політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт засуджений до тюремного ув'язнення за ухиляння від сплати податків й інші фінансові махінації. Згідно з вироком, винесеним у четвер, сьомого березня, судом міста Александрія в штаті Вірджинія, Манафорт відправиться за ґрати на термін три роки 11 місяців. Це набагато менше, ніж вимоги звинувачення, яке прагнуло для підсудного тюремного ув'язнення на 25 років.

 

Манафорта зобов'язали також виплатити 50 тисяч доларів штрафу і близько 24 мільйонів як компенсацію за податкові недоплати. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Суд кілька разів переносив дату оголошення вироку Полу Манафорту, хоча присяжні ще в серпні минулого року визнали його винним за вісьмома пунктами звинувачення з 18. Причиною зволікання було те, що проти нього у Вашінґтоні йде ще один судовий процес. Тут його звинувачують у тому, що він протягом кількох років лобіював інтереси колишнього президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований у США як іноземний аґент. Окрім того, в провину Манафорту ставлять змову проти держави, відмивання грошей, надання неправдивих свідчень, приховування важливої ​​інформації. Оголошення вироку очікується 13 березня.

 

Нагадаємо, що у вересні 2018 року Манафорт погодився співпрацювати зі спецпрокурори Робертом Мюллером у справі про можливе російське втручання в президентські вибори в США. Однак 7 грудня спецпрокурор оголосив, що Манафорт порушив умови угоди, давши ФБР неправдиві свідчення про контакти зі своїм російським діловим партнером. Мюллер зажадав засудити колишнього главу передвиборчого штабу Трампа до позбавлення волі на строк від 19,6 до 24,4 року.

08.03.2019