У Львові створюють два нових туристичних маршрути.

 

Цього року у Львові мають з’явитися два нові туристичні маршрути, розповіла юристка управління туризму Тая Пилипів, передає Твоє місто.

 

Ідеї маршрутів перемогли у конкурсі соціально-культурних проектів у галузі туризму і на кожен міськрада Львова виділить по 50 тис. грн.

 

Так, перший маршрут присвячений єврейській спадщині Львова, він охопить близько 20 місць, фахівці розроблять відповідний посібник і віртуальну карту, що доповнюватиме місця мультимедійними матеріалами.

 

Путівник, каже Тая Пилипів, видадуть двома мовами – українською та англійською, накладом у тисячу примірників. Ним зможуть користуватися львівські гіди.

 

Другий маршрут стосуватиметься спадщини Івана Левинського, роком якого проголосили 2019-й у Львові. На маршруті можна буде оглянути найбільш знакові будівлі архітектора, там встановлять інформаційні таблиці, випустять путівник. Основною будівлею маршруту стане Перша міська поліклініка на Руській, 20.

 

Тая Пилипів зазначила, що маршрут мають адаптувати для людей із вадами слуху та для індивідуальних екскурсій. Проект реалізовує Благодійний фонд «Музей Івана Левинського».

07.03.2019