Луценко заявив, що до підкупу Тимошенка причетний депутат від Тимошенко.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що до спроби підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка з метою підштовхнути його до зняття з виборів причетний Тарас Костанчук, голова Партії захисників України. Напередодні зустрічі з Тимошенком Костанчук контактував із народним депутатом від "Батьківщини" Валерієм Дубілем.

 

Про це пише видання theБабель.

 

"Це – номер народного депутата Дубіля, який очевидно є замовником шантажу і підкупу кандидата в Президенти", – сказав генпрокурор.

 

З його слів, поліція вже затримала двох учасників листування, і те, що вони шантажували кандидата, – "очевидний факт".

 

 

У той же час Луценко зазначив, що доступу до телефону Дубіля немає. "Цей номер належить народному депутату України Дубілю. І ми не маємо до нього право доступу. Просто знаємо, що цей номер є в багатьох адресних книгах, і в моїй зокрема", – зазначив він.

 

Луценко оприлюднив на брифінґу й інше листування, котре вилучили із телефону помічника Юрія Тимошенка. У цій "переписці" фігурує Роман Р., котрий пересилав Костанчуку sms-повідомлення.

 

Так, організатор начебто пропонував Юрію Тимошенку варіанти продовження політичної кар'єри на випадок зняття з виборів: "Юрій виходить чистим із води і стає героєм для народу, стає публічною особою й одним із лідерів «Партії захисників України» [Костанчука], і правоохоронні органи закривають проти Тимошенка кримінальну справу".

 

Якби ж Тимошенко не погодився, то йому формували би імідж "запроданця, який працює на Пороха".

 

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання двох осіб при спробі підкупити народного депутата Юрія Тимошенка. Мажоритарнику пропонували 5 млн грн, аби він зійшов із виборів.

 

Сам Тарас Костанчук у четвер оприлюднив відеозвернення у Facebook, у котрому назвав інцидент із Тимошенком провокацією.

 

"Мене викликав з відпуски оцей Тимошенко Юрій. Прихильники Юлії Тимошенко називають його технічним кандидатом-клоном... Сказав, що його залякують, що він боїться. Для того, щоб зіскочити з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього заставу 2,5 млн. Попросив у мене ці гроші. Сказав, що його точно вб’ють, якщо він не дасть ці гроші. Попросив ще грошей на розвиток партії і зголосився після цього вступити до мене в партію. Бути нашим обличчям", – розповів свою версію Костанчук.

 

Затриманий твердить, що він не мав жодного інтересу до Тимошенка і "це все абсолютно гнила провокація Адміністрації Президента, виконана паном Луценком".

 

Генпрокурор також повідомив на брифінґу, що Дубіль є фігурантом справи Служби безпеки про "піраміди" кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко.

 

Луценко заявив, що внесе до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з Дубіля. "Після обробки всіх речових доказів, після певних слідчих дій з фігурантами ми, звичайно, підемо у Верховну Раду. Думаю, це може потрапити на наступний пленарний тиждень", – сказав він.

 

07.03.2019