Холодницький вважає заяву посла США про свою відставку втручанням у внутрішні справи.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що заяву посла США Марі Йованович про потребу його відставки мусить коментувати Міністерство закордонних справ. Сам же Холодницький вбачає в ній ознаки втручання у внутрішні справи.

 

Слова Холодницького переказує видання LB.ua

 

 

"Знаєте, те, що собі дозволяє посол іншої держави, – це на їхній совісті. Втручання у внутрішні справи іншої держави неприпустиме. Я не буду коментувати цю заяву, утримаюся поки що від коментарів", – заявив керівник САП.

 

Водночас Холодницький повідомив, що наступного тижня виступить із заявою і все прокоментує. "Повірте, буде цікаво", – заінтриґував він.

 

У понеділок на конференції, присвяченій 5-й річниці Українського кризового медіа-центру, посол США в Україні Марі Йованович висловила низку зауважень до процесу боротьби з корупцією в Україні, зокрема, закликавши до відставки Холодницького.

 

"Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за обвинуваченнями в корупції, не можна довірити вести ці самі справи", – сказала пані амбасадор.

 

Інтернет-видання РБК доповнює заяви Холодницького: керівник САП вважає, що слова Марі Йованович мусить коментувати МЗС України. "Я не можу коментувати дипломатів. Нехай дипломатів коментують дипломати", – сказав він.

 

Що ж до понеділкових сенсацій, то керівник САП пропонує зачекати декілька днів. "Я просто не дам можливості обливати брудом САП і переводити стрілки. Жодної прес-конференції, ми просто виконуємо роботу: треба показати, хто працює, а хто..." – додав він.

 

07.03.2019