У Львівській облраді знайшли гроші на доплати лікарям швидкої допомоги.

 

Учора, 5 березня, відбулося засідання бюджетної комісії Львівської облради, під час якого депутати внесли зміни до бюджету області на 2019 рік на суму 673,2 млн грн. Ці кошти залишилися з минулорічних субвенцій та спецфонду. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

 

Кошти витратять на доплати до заробітної плати для працівників екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які в лютому погрожували італійським страйком, якщо керівництво області не виконає низку їхніх вимог. Також доплати даватимуть працівникам дошкільної освіти.

 

Під час зустрічі керівництва ЛОДА та колективу Центру екстреної меддопомоги ішлося про доплати в розмірі 3,5 тис. грн лікарям, фельдшерам – 3 тис. грн, а водіям та медсестрам – по 2,5 тис. грн. Рішення про доплати тепер має затвердити сесія ЛОР, засідання якої заплановане на 12 березня.

 

Також у бюджеті передбачили кошти на підтримку стартапів для учасників ООС (АТО), на одноразову адресну допомогу в 2019 році ветеранам УПА, політв’язням і репресованим, на дофінансування програми «Питна вода» та програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини.

 

Окрім того, кошти підуть на завершення будівництва шкіл, садочків та інших соціально-культурних об’єктів в області, що розпочаті в попередні роки. Зокрема, 10 млн грн виділять на завершення ремонту пологового відділення Львівської обласної лікарні.

06.03.2019