Лукашенко висловив готовність до глибшої інтеграції Білорусі з Росією.

Водночас він зазначив, що Мінськ зближається зі Заходом на тлі проблем в економічних відносинах із Москвою.

 

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність переглянути підходи до інтеграції з Росією. Про це він повідомив на нараді з питань участі в інтеграційних структурах і співпраці з європейськими організаціями, передає білоруське інформаційне агентство БЕЛТА у вівторок, 5 березня.

 

За словами Лукашенка, російське керівництво раніше виступило з ініціативою про перегляд підходів до інтеграції. «Ми до цього готові. На рівні урядів створені групи для підготовки пропозицій щодо подальшого розвитку об'єднавчих процесів у рамках двійки», – пояснив Лукашенко.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова будувати союзну державу з Росією, але лише на умовах рівності. «Білорусь зберігає абсолютну відданість ідеї союзного будівництва. При цьому основний принцип даного проекту – рівні умови для наших співгромадян і суб'єктів господарювання. На інших принципах союз неможливий. Постулат суверенітету також залишається для Білорусі непорушним», – наголосив білоруський лідер.

 

Водночас Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ розвиває співпрацю зі Заходом на тлі проблем в економічних відносинах із Москвою. «Ця співпраця на Заході сьогодні викликає якусь алергію і часом істерику в нашого головного партнера – Російської Федерації. Питається, чого ви істерите? Нашу продукцію на ринок не пускають, дармоїдами обзивають, виштовхують, тиснуть, де тільки можна. Нам що, сховатися під плінтус і там сидіти?!» – сказав він на нараді.

 

Білоруський лідер наголосив, що ніхто не може дорікнути Мінську в тому, що він від когось відвернувся. «За нормального економічного діалогу з Москвою Мінську не довелося б шукати щастя за тридев'ять земель», – підкреслив Лукашенко.

05.03.2019