Голова Полтавської ОДА зліг до лікарні після обшуків у справі хабара.

 

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко зліг до лікарні у розпал скандалу, пов'язаного зі звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди. Детективи НАБУ 22 лютого провели в кабінеті голови ОДА обшук у рамках справи про отримання хабара керівництвом адміністрації.

 

Головний лікар обласної клінічної лікарні Григорій Оксак повідомив Poltavske.TV, що Головко перебуває у відділенні інтервенційної радіології. Урядовий намісник звернувся до лікарів у середу, 27 лютого.

 

 

У п'ятницю, 22 лютого, в будівлі Полтавської облдержадміністрації провели обшуки. Співробітники Національного антикорупційного бюро України обшукували декілька кабінетів, зокрема й кабінет першого заступника голови адміністрації.

 

Прес-служба НАБУ повідомила: обшуки проводили за місцем роботи та проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА в межах розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

 

Голова ОДА Валерій Головко після проведення обшуків відкинув інкриміновані йому звинувачення. "Це лише політичні провокації з боку наших опонентів. Дехто ніяк не може прийняти, що нам повністю вдалося виключити з нашої роботи політичний компонент", – виправдовувався чиновник.

 

Головко ствердив, що спроба "розпочати в регіоні якісь міжусобиці" – то "марна справа" і "розхитати Полтавщину та країну перед президентськими виборами не вдасться".

 

Заступник голови ОДА Андрій Пісоцький теж ствердив, що висунуті проти нього закиди є безпідставними. "Щодо закидів про хабарі, відкати чи корупційні схеми – поширена інформація не має ніякого відношення до реалій. Заявляю, що жодного із приписаних правопорушень я не вчиняв. Кожне з моїх слів підкріплене доказами", – написав чиновник у Facebook.

 

В ухвалі Солом'янського суду Києва про надання НАБУ дозволу на проведення обшуків у посадовців Полтавської ОДА йдеться про те, що Головко, Пісоцький та інші чиновники створили злочинну схему з вимагання хабарів від підприємців за забезпечення їхньої перемоги в державних закупівлях.

 

Серед хабародавців – дорожньобудівні підприємства, фірми, котрі займаюються прибиранням, тощо, повідомило видання "Українська правда". Чиновники начебто отримували як винагороду "живі гроші", мандрівки за кордон, телефони, комп'ютерну техніку, автомобіль.

 

28.02.2019