У Львові ліквідували парафію Стрітення Господнього.

 

Парафія Стрітення Господнього мала осередок в однойменному храмі у Львові на вулиці Винниченка, 30. Протягом тривалого часу церкву ділили віряни УГКЦ та РКЦ. Часом між ними виникали конфлікти, але з осені протистояння посилилось. Відтак, ключі від храму опинились в руках групи вірян УГКЦ, що відкололась від решти і не захотіла прислухатись до закликів священиків до примирення. Тоді Митрополит Ігор (Возьняк) відкликав священика з храму, а 5 лютого цього року – скасував парафію.

 

«Зважаючи на останні події, пов’язані з храмом Стрітення Господнього у Львові, бажаємо донести до відома вірних Львівської Архиєпархії УГКЦ, що 5 лютого 2019 року Божого на підставі рішення Пресвітерської ради Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор скасував парафію Стрітення Господнього.

 

Храм Стрітення не належить до Львівської Архиєпархії УГКЦ і є таким, який 20 грудня 2002 року компетентними органами влади був переданий громаді на правах колективної власності», – ідеться в повідомленні Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

Римо-католицька громада проводить свої богослужіння у Курії, що розташована поряд.

25.02.2019