ФБР запобігло евентуальному теракту.

Його готував військовик, котрий був американським правим радикалом.

 

 

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США запобігло ймовірній терористичній атаці праворадикалів у штаті Меріленд. У квартирі ветерана морської піхоти й чинного лейтенанта берегової охорони Сполучених Штатів у Сілвер-Спрінг Крістофера Пола Гассона (Christopher Paul Hasson) були виявлені різні види вогнепальної зброї та боєприпаси до них. Про це стало відомо в середу, 20 лютого – повідомило видання Chicago Tribune.

 

Гассона затримали ще 15 лютого. У судових документах зазначено, що підозрюваний закликав до «сфокусованого насильства» і створення «білої держави». Чоловік ставив собі за приклад норвезького терориста Андерса Брейвіка.

 

«Затриманий мав намір вбити невинних мирних мешканців у такому масштабі, який рідко зустрічається в цій країні. Він повинен бути затриманий до суду... Підсудний є місцевим терористом», – заявив прокурор у судовому документі, поданому у федеральному суді штату Меріленд.

 

Окрім того, слідчі виявили, що серед пошукових запитів Гассона в інтернеті фігурує «найкраще місце у Вашінґтоні для зустрічі з конґресменом». Стало відомо, що до евентуальних цілей затриманого належала, зокрема, спікерка нижньої палати Конґресу США демократка Ненсі Пелосі та ще інші конґресмени.

21.02.2019