Єврокомісія звинуватила уряд Угорщини в фальсифікації міграційної політики ЄУ.

Будапешт, своєю чергою, дав старт компрометаційній кампанії проти президента Єврокомісії.

 

 

«Уряд Угорщини під керівництвом прем'єр-міністра Віктора Орбана поширює фейкові новини про міґраційну політику Європейської Унії, базовані на божевільній теорії змови», – заявив у Брюсселі офіційний речник Єврокомісії Марґарітіс Схінас.

 

Схінас запевнив, що жодної змови не існує. «Євроунія не має наміру підточувати прикордонну охорону окремих держав – членів ЄУ, а жодних планів зі запровадження гуманітарних віз для біженців не розробляється. Країни – члени ЄУ самі вирішують, до якої межі вони приймають легальних міґрантів», – наголосив Схінас, чиї слова цитує телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Виступ Схінаса став відповіддю на оприлюднені угорським урядом того ж дня плани щодо розгортання масивної рекламної кампанії, спрямованої проти голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера й американського мільярдера Джорджа Сороса, котрий має угорське коріння. «Брюссель хоче і надалі підтримувати нелеґальну імміґрацію», – заявив у зв'язку з цим в Будапешті речник уряду Угорщини Золтан Ковач. Віктор Орбан, свою чергою, назвав Сороса «ворогом держави» і звинуватив його в просуванні безконтрольної масової імміґрації в Угорщину.

 

У рамках компрометаційної кампанії на вулицях угорських міст з’явився плакат, на якому поруч зображені Юнкер та Сорос і видно напис великим шрифтом: «У вас теж є право знати про плани Брюсселя». Нижче значиться дрібнішим шрифтом: «Вони хочуть запровадити обов'язкові квоти на прийом міґрантів. Вони хочуть послабити право країн – членів ЄУ на охорону кордонів. Вони хочуть полегшити імміґрацію, ввівши міґраційні візи". Хоча ще у вересні 2018 року на саміті ЄУ в Зальцбурзі Юнкер заявив про відмову від планів запровадження обов'язкових квот на розподіл міґрантів у різні країни ЄУ.

20.02.2019