16 штатів позиваються з Трампом через запровадження надзвичайного стану.

Позов подано до Федерального окружного суду Північного округу Каліфорнії.

 

                          Ксав'є Бесерра

 

Коаліція з 16 штатів США в понеділок, 18 лютого, подала позов проти адміністрації президента Дональда Трампа в зв'язку з його рішенням оголосити режим надзвичайного стану (НС) через неврегульовану суперечку з Конґресом щодо фінансування будівництва муру на кордоні з Мексикою.

 

«У День президентів (державне свято, яке відзначають у США щороку в третій понеділок лютого, – Z) ми притягаємо до суду президента Трампа, щоб зупинити його зловживання владою», – цитує генерального прокурора Каліфорнії Ксав'є Бесерру (Xavier Becerra) американське видання The Washington Post.

 

Нагадаємо, що раніше, 15 лютого, Трамп підписав указ про запровадження в країні режиму НС, що може дозволити йому в обхід Конґресу США отримати державні кошти, необхідні для швидкого зведення прикордонного муру.

 

21 грудня 2018 року Конґрес США 115-го скликання не затвердив проект бюджету на наступний фінансовий рік через розбіжності з Трампом, який вимагав виділити 5,7 млрд доларів на зведення стіни вздовж кордону з Мексикою. 22 грудня робота низки федеральних установ у США була тимчасово припинена через відсутність фінансування.

19.02.2019