У Львові протестували проти будівництва сміттєпереробного заводу.

 

Сьогодні, 14 лютого, у Львові близько сотні людей вийшли на протест проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій. Про це повідомляє День.

 

Учасники протесту тримали плакати із закликами до депутатів та міського голови Львова Андрія Садового, щоб вони не провокували виникнення у місті екологічної катастрофи. Адже, за їхніми словами, зараз на Пластовій працюють майже 60 заводів.

 

«Ще одного заводу нам там не потрібно. І так люди хворіють невідь-чим, а тут ще й те сміття будуть привозити. Та і що то за завод буде? Точно не екологічний і буде травити всіх людей навколо. Ті депутати і мер геть совісті не мають, що з людей так знущаються», – кажуть учасники протесту.

 

Протестувальники пообіцяли навіть лягати під колеса автомобілів, аби не допустити будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій. Також вони збирали підписи під зверненням до депутатів ЛМР та міського голови, в якому вимагають скасувати ухвалу міськради про надання ділянки для будівництва заводу на Пластовій та підшукати іншу ділянку для нього.

 

На думку протестувальників, завод містові потрібен, але не на території, де живуть люди.

14.02.2019