Тимошенко стала на захист Мангера, підозрюваного у "справі Гандзюк".

 

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про те, що не вірить у причетність голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера до організації вбивства активістки Катерини Гандзюк і вважає, що звинувачення проти екс-однопартійця є провокацією Петра Порошенка, котрий здійснює нечесну конкуренцію перед виборами.

 

Про це Тимошенко написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Юлія Тимошенко на суботньому мітингу в Києві. Активісти принесли на площу плакат про покарання Мангера, але його не видно.

 

"Моя команда проаналізувала всі п'ять сторінок підозри Мангеру. Жодного факту чи доказу причетності. Лише домисли прокуратури. Так само, як колись було в справі проти Юрія Луценка, до речі", –  обурилась лідерка БЮТ.

 

"Очевидно, що це політична провокація. Очевидно, що це брудна боротьба Порошенка за владу. Очевидно, що робиться все, щоб вивести БПП з-під удару і приліпити в це жахливе вбивство «Батьківщину». Через прокуратуру переводять стрілки на людину, яка твердо заявляє про свою непричетність і готова доводити це в суді", – заявила Юлія Тимошенко.

 

Політик ображається на те, що прокуратура умовчує інформацію про роль осіб, близьких до БПП, у цій справі.

 

Також у понеділок партія "Батьківщина" виступила із заявою, в котрій закликала правоохоронні органи до неупередженості.

 

"Підозра Мангеру оголошена винятково в політичних цілях як метод нечесної боротьби Порошенка за владу. Силові структури чітко і скоординовано працюють проти Юлії Тимошенко як головного конкурента Петра Порошенка на виборах. Вони організовують брудні провокації і виконують політичне замовлення", – заявили в БЮТ.

 

Напередодні Юлія Тимошенко заявляла про те, що чоловіки, котрі принесли на мітинг плакат із вимогою розслідувати вбивство Катерини Гандзюк та покарати Мангера, здійснювали замовлення Служби безпеки України.

 

У понеділок Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що Владиславу Мангеру оголосили підозру про причетність до вбивства Катерини Гандзюк. Голову Херсонської обласної ради підозрюють в організації та частковому фінансуванні нападу на активістку.

 

"Щодо Мангера в нас є показання безпосередніх свідків, які дають викривальні показання щодо його ролі як замовника", – додав Генпрокурор.

 

У вівторок відбудеться суд; Мангеру обиратимуть запобіжний захід.

 

11.02.2019