Росія планує відрядити винищувачі для патрулювання Північного полюса.

Таким чином Кремль відновить практику, перервану зі закінченням «Холодної війни».

 

 

Про те, що повітряний простір Північного полюса патрулюватимуть дві ескадрильї винищувачів-перехоплювачів МіГ-31БМ, повідомила російська газета «Известия» з покликом на джерела в Міністерстві оборони Росії. Це рішення було ухвалене після того, як минулого року російські літаки провели тренувальні польоти над Північним полюсом. МіГ-31БМ – це надзвуковий винищувач далекого радіусу, який, за твердженням російських військовиків, після модернізації зможе завдавати удари гіперзвуковими ракетами «Кинджал». 

 

Водночас Міністерство оборони РФ планує розгорнути в Арктиці кілька загонів бойових плавців, так званих «людей-жаб». Їхнім завданням буде боротися з диверсантами-підводниками противника у віддалених районах Арктики і Заполяр'я. 

 

Тим часом у Пентаґоні мають намір пильно спостерігати за майбутніми польотами російських винищувачів над Північним полюсом – повідомив американський телеканал Fox News з покликом на свої джерела в Міністерстві оборони Сполучених Штатів.

 

Минулого року американські військовики заявили, що 11 вересня поблизу Аляски пролетіли два російські бомбардувальники, здатні нести ракети з ядерними боєголовками, в супроводі двох винищувачів. Російські літаки були перехоплені двома винищувачами F-22 ВПС США.

07.02.2019