"Зміни загрожено": Супрун перервала візит у США через рішення суду.

 

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун перервала своє відрядження у Сполучених Штатах Америки через рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону їй виконувати обов'язки голови МОЗу та загрози для життєздатності відомства.

 

Про це Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

 

"Сьогодні повертаюсь в Україну з відрядження у США, яке було скасоване у зв’язку з ухвалою судді Каракашьяна. Мусимо у найкоротші строки відновити роботу міністерства", – заявила вона.

 

"Зміни, які нам вдалося досягти, поставлені під загрозу", – наголосила вона.

 

Зі слів Супрун, перед МОЗом стоїть низка викликів, котрі вимагають юридично спроможного виконувача обов'язків міністра.

 

"Як ліки, закуплені на суму понад 633 мільйони гривень коштів платників податків, які готуються до відправки в регіони на складах МОЗУ, будуть відправлені у медзаклади? Адже розподіл препаратів відбувається за підписом в.о. міністра... Хто підпише договори з міжнародними організаціями, які закуповуватимуть ліки, вакцини та медичні вироби за кошти держбюджету 2019 року? Бо повноваження підписувати договори також має лише в.о. міністра", – звернула увагу Супрун.

 

В.о. міністра також подякувала Президентові, прем'єр-міністрові і Голові Верховної Ради за підтримку трансформації охорони здоров’я України. "Ніщо так не об’єднує українське суспільство, як захист змін у медичній сфері", – вважає вона.

 

"Тепер нам треба оперативно врегулювати ситуацію, яка склалась", – закликала пані Уляна.

 

06.02.2019