У Львові через зарплатні борги протестували шахтарі.

 

Сьогодні, 6 лютого, шахтарі Львівщини організували мітинг біля Львівської ОДА з вимогою виплатити борги із зарплати, повідомляє Дивись.info.

 

Шахтарі мають три основні вимоги: погашення зарплатного боргу працівникам ДП «Львіввугілля», кошти на модернізацію і призначення замість т.в.о. керівника держпідприємства.

 

До гірників вийшли представники ЛОР та ЛОДА.

 

«Ми запросимо представників на сесію обласної ради та зробимо відповідне звернення чи рішення про те, що ми підтримуємо ваші вимоги, бо вони є справедливі», – сказав заступник голови ЛОР Володимир Гірняк.

 

Заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський запевнив, що керівник ЛОДА Олег Синютка під час сьогоднішнього відрядження до столиці порушить питання шахтарських зарплат.

 

«Нам не потрібно боротися, нам потрібно спільно працювати, ми з вами однодумці. Через те, що шахти ДП "Львіввугілля" самі на себе заробляють, у бюджеті 2018 року не було передбачено коштів для вас. Остаточного рішення щодо порядку використання бюджетної підтримки на 2019 рік я ще не бачив, бо воно ще не оприлюднене», – додав він.

 

Гірники після виступу чиновників продовжили скандувати «Зарплату!» та «Ганьба» й лишилися під стінами ЛОДА.

06.02.2019